Agenda

Welkom bij de agenda voor Airborne activiteiten
en herdenkingen.

In deze agenda kunt u op datum /
maand zoeken naar Airborne gerelateerde items.
Voor aanmelden van activiteiten evenementen of andere informatie voor de Airborne agenda:
zie elders op deze pagina voor het aanmeldformulier.
Note: redactie beoordeelt wel of niet tot plaatsing.

Disclaimer

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie over de Slag om Arnhem / Market Garden. Er kunnen geen rechten aan de informatie op deze website worden ontleend. Hoewel de Stichting Airborne Feelings, september 1944 zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze website en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan de stichting niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Stichting Airborne Feelings, september 1944 wijst iedere aansprakelijkheid ten aanzien van de juistheid, volledigheid, actualiteit van de geboden informatie en het (ongestoord) gebruik van deze website uitdrukkelijk van de hand.

Disclaimer

 

Help ons de agenda up to date te houden.

Wij doen ons best om u zo goed mogelijk te informeren, maar we zijn wel een beetje afhankelijk van de input die wij krijgen. Helaas is de trent dat er steeds minder in de kranten staat en wij kunnen onmogelijk 24 uur per dag internet afstruinen om te kijken of er wellicht wat gewijzigd is. Wilt u ons helpen? Ziet u iets waarvan u denkt dat het het vermelden waard is, klikt u dan op de groene button “Post your event” boven in het agenda kader. Hartelijk dank!

 

Add Your Calendar Feed

If you know of an event feed you think belongs in this calendar, paste its iCalendar (.ics) feed’s URL below. If approved, its events will be added to this calendar.

reCAPTCHA laden...

Get Your Own Calendar

If you already have your own WordPress website, it’s easy to install your own All-in-One Event Calendar from Timely:

 1. Browse to time.ly/get-your-own-calendar.
 2. Download the free All-in-One Event Calendar plugin.
 3. Log into your WordPress dashboard.
 4. Browse to Plugins > Add New > Upload.
 5. Choose the .zip file you just downloaded, and click Install Now.

That’s it! You’ll have your own All-in-One Calendar up and running within minutes.

For help or for more information, please visit Timely Support.

jul
23
zo
Battlfieldtour “Heksenketel”Oosterbeek @ Airborne Museum
jul 23 hele dag
Battlfieldtour "Heksenketel"Oosterbeek @ Airborne Museum | | |

Battlefield tour (wandeling in Oosterbeek). Nadat de Britten zich hebben teruggetrokken uit de stad Arnhem, het bataljon van Frost zich heeft overgegeven en het restant van de divisie zich ter verdediging heeft ingericht in Oosterbeek, rest de Duitsers het uitschakelen van deze eenheden. Tijdens deze wandeltour langs de buitenzijde van de perimeter in Oosterbeek krijgt u een beeld hoe de Duitsers dit dachten aan te pakken en hoe een deel van de Britten maar net heeft weten te ontsnappen.

aug
6
zo
6 augustus 1944, Prinses Irene Brigade @ Graye-sur-Mer
aug 6 @ 08:00 – 17:00

6 augustus 1944, Prinses Irene Brigade
De ontscheping van de Prinses Irene Brigade in Normandië had op verschillende plaatsen en tijdstippen plaats. De compagnie aanvullingstroepen had op 6 augustus 1944 de eer om samen met de kwartiermakers als eerste onderdeel te landen bij Graye-sur-Mer.

Battlefieldtour “Vertraag de opmars” @ Airborne Museum
aug 6 @ 13:00 – 17:00
Battlefieldtour "Vertraag de opmars" @ Airborne Museum | | |

Battlefieldtour (auto/carpool omgeving Oosterbeek en Wolfheze). Een Duitse opleidingseenheid, die volgens eigen planning op velddienstoefening was, slaagde er in om de 1 (UK) Luchtlandingsdivisie bijna negen uur te vertragen. Hoe en waarom deze commandant zo adequaat kon reageren op de luchtlandingen, wordt u in deze autotour duidelijk gemaakt.

Slag om Arnhem: Belevenistour vanuit Duits perspectief @ EventTheater Concertzaal Oosterbeek
aug 6 @ 13:00 – 18:00
Slag om Arnhem: Belevenistour vanuit Duits perspectief @ EventTheater Concertzaal Oosterbeek | Oosterbeek | Gelderland | Nederland

Tijdens een inleiding schetst germanist/Duitslandkundige Ingrid Maan een beeld van de vooroorlogse politieke situatie in Duitsland en vertelt zij over haar interviewproject met de Duitse Arnhemveteranen. Vervolgens bezoekt u samen met haar de herinneringsplekken van de Duitse veteranen. U wandelt door de prachtige Rosandepolder aan de Oosterbeekse kant van de spoorbrug, vervolgens gaat u omhoog richting park Bato’s wijk en De Tafelberg. Langs weilanden daalt u weer af, terug naar het startpunt waar een presentatie volgt van de korte interviewfilmpjes; u hoort de veteranen nu zelf aan het woord. Na afloop zal Ingrid haar boek “Weggemoffeld! Levensverhalen van Duitse Arnhemveteranen” signeren.
Voorafgaand aan het programma kunt u vanaf 11.00 uur in de bijzondere ambiance van de Concertzaal een eenvoudige lunch gebruiken. Na afloop kunt u onder het genot van een gratis consumptie in het Theatercafé De Klikspaan met elkaar nagenieten van de wandeling.
Goede wandelconditie vereist.

aug
13
zo
Battlefieldtour “Herover de brug” @ Airborne at the Bridge
aug 13 @ 13:00 – 17:00
Battlefieldtour "Herover de brug" @ Airborne at the Bridge | | |

Battlefield tour (wandeling in Arnhem). Het Duitse belang bij het heroveren van de Arnhemse verkeersbrug was zeer groot en urgent. Dit was dan ook een belangrijke actie. Deze weg moest weer vrij komen! Deze wandeltour in de directe omgeving van de brug in Arnhem maakt u duidelijk op welke manier de Duitsers het bataljon van Frost uiteindelijk tot overgave dwongen. Ook de belevenissen van burgers die bij de brug woonden komen aan bod.

aug
20
zo
Battlefieldtour “Tegenaanval in de stad” @ Station Arnhem Centraal
aug 20 @ 13:00 – 17:00
Battlefieldtour "Tegenaanval in de stad" @ Station Arnhem Centraal | | |

Battlefield tour (wandeling in Arnhem). Het isoleren van het bataljon van Frost op de brug en het stoppen en verdrijven van de overige Britse para’s uit de stad, is voor de Duitsers een belangrijke fase in de strijd in Arnhem. In deze wandeltour in Arnhem wordt u duidelijk hoe de Duitsers voorkwamen dat de Britten het contact met het bataljon van Frost konden herstellen. Uiteindelijk moesten de Britten zich door zware Duitse druk terugtrekken naar Oosterbeek.

aug
25
vr
Battlefieldtour Fliegerhorstdeelen + bunker Diogenes @ Eetcafe Manege Stal Mansour
aug 25 hele dag
Battlefieldtour Fliegerhorstdeelen + bunker Diogenes @ Eetcafe Manege Stal Mansour | | |

Dag excursie met thema ”Luchtoorlog 40-45″ olv. ‘badged’ guide vd Int. Guild of Battlefield Guides op /rond het grootste Rijksmonument van NL! : de enorme bunker Diogenes , vm. commandocentrum 3e Jagddivision Luftwaffe 1943-44 en vm. hangars, bommenlijntje, rolbanen, brandstofopslag, brandweer kazerne etc.vm. Fliegerhorst Deelen.

aug
27
zo
Battlfieldtour “Heksenketel Oosterbeek” @ Airborne Museum
aug 27 @ 13:00 – 17:00
Battlfieldtour "Heksenketel Oosterbeek" @ Airborne Museum | | |

Battlefield tour (wandeling in Oosterbeek). Nadat de Britten zich hebben teruggetrokken uit de stad Arnhem, het bataljon van Frost zich heeft overgegeven en het restant van de divisie zich ter verdediging heeft ingericht in Oosterbeek, rest de Duitsers het uitschakelen van deze eenheden. Tijdens deze wandeltour langs de buitenzijde van de perimeter in Oosterbeek krijgt u een beeld hoe de Duitsers dit dachten aan te pakken en hoe een deel van de Britten maar net heeft weten te ontsnappen.

sep
1
vr
Airborne Music Night @ Event Theater CO / Concertzaal
sep 1 @ 20:30 – sep 2 @ 02:00
Airborne Music Night @ Event Theater CO / Concertzaal | | |

29e Benefiet concert georganiseerd door Lyons Club Ostrabeke / St.Airborne Music Night met verschillende top-bands en DJ

sep
3
zo
14e Airborne Solextour @ Oosterbeek
sep 3 hele dag

14e Airborne Solextour, rit van circa 60-70 km over het slagveld van Market Garden