AirborneFeelings

De Stichting Airborne Feelings, september 1944 is een netwerkorganisatie voor gemeenten, organisaties, particulieren, bedrijven die met name in de maand september activiteiten (willen) ontplooien in relatie tot de Slag om Arnhem. Stichting Airborne Feelings betreft de vier airborne gemeenten: Renkum Ede Arnhem Overbetuwe Op deze website vind u informatie uit deze regio over airborne evenementen airborne monumenten recreatie mogelijkheden musea over de Slag om Arnhem Bovendien is er een uitgebreide Activiteiten Agenda met detail informatie en een link naar de betreffende organisatie. Tot slot kunt u op deze website geschikte restaurants, hotels en campings vinden in deze regio. Wij wensen u veel plezier in de airborne regio!
AirborneFeelings
AirborneFeelings heeft een link gedeeld.Friday, February 23rd, 2018 at 1:53am
AirborneFeelings
AirborneFeelings heeft het bericht van Airborne Museum Hartenstein gedeeld.Friday, February 9th, 2018 at 5:16am
Komen jullie ook?
AirborneFeelings
AirborneFeelings heeft het bericht van Joël Stoppels Battlefield Tours gedeeld.Thursday, January 25th, 2018 at 9:25pm
Voor de gamers onder jullie is dit misschien een interessant artikel.
AirborneFeelings
AirborneFeelingsWednesday, January 24th, 2018 at 2:26am
Airborne Museum organiseert Museumnacht op 10 februari

Op zaterdag 10 februari beleven bezoekers tussen 17.00 en 22.00 uur de geschiedenis van villa Hartenstein. Ze maken tijdens de Museumnacht kennis met de buitenplaats uit 1860, het hoofdkwartier van de Britten in 1944, het hotel Hartenstein en het Airborne Museum. Er is een heel divers programma voor volwassenen én kinderen: rondleidingen langs de topstukken, Airborne Experience real life, optreden van The Choo Choo’s, lichtjestocht door park Hartenstein en nog veel meer.

Activiteiten
Rondleidingen, ooggetuigenverhalen & Experience real life
Bij aankomst kunnen bezoekers zich inschrijven voor een rondleiding van ongeveer 45 minuten langs enkele topstukken en bijzondere verhalen. Ook zijn er twee ooggetuigenverhalen bij te wonen van Jan Loos en Wil Lamers die de Slag om Arnhem als kind hebben meegemaakt. In de ondergrondse Airborne Experience stappen bezoekers in de voetsporen van een Britse parachutist en ontmoeten zij soldaten die van alles vertellen over de hevige strijd in 1944. Bezoekers maken ook kennis met de landheer van villa Hartenstein. Hij vertelt over de geschiedenis van de landgoederen in Oosterbeek.

Optreden The Choo Choo’s
The Choo Choos zijn een swingende act in de stijl van de Andrew Sisters (de legendarische drie Amerikaanse zingende zusjes) en o.a. bekend van The Voice of Holland. De drie van origine klassieke sopranen zingen de bekende liedjes uit de jaren 40. Tijdens de Museumnacht treden de dames twee keer op in het museum.

Dansdemonstratie
Leerlingen van dansschool Versteegh dansen de lindyhop, jitterbug en jive. De eerste twee dansstijlen ontstonden in de jaren ’20. De jive ontstond in de jaren ’40 vanuit de jitterbug. Amerikaanse soldaten introduceerden deze dansstijlen in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lichtjestocht door park Hartenstein
Kinderen kunnen park Hartenstein in de avond ontdekken. Speciaal voor hen is er een lichtjestocht door het park. Na het maken van een lantaarntje in het museum start met de Vereniging Vrienden van Park Hartenstein en omgeving een tour door het park. Onderweg is er een ontmoeting met een verhalenverteller over de geschiedenis van het park. De kosten voor het maken van het lantaarntje zijn 1 euro per kind.

Museumcafé Het Rode Hert
Het nieuwe café Het Rode Hert is tijdens de Museumnacht geopend voor een heerlijk hapje en drankje.

Voor wie
De Museumnacht is speciaal voor iedereen die een unieke avond in villa Hartenstein wil beleven.

1 euro entree
De entree tot de Museumnacht is slechts 1 euro per persoon of gratis met de museumkaart. Voor vrienden van het vfonds is de entree gratis.

Tijdstip
Iedereen is tussen 17.00 en 22.00 uur van harte welkom in het museum. Gedurende de hele avond wordt een programma aangeboden. De tijden van de activiteiten staan op www.airbornemuseum.nl/museumnacht.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich voor deze unieke avond in villa Hartenstein aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@airbornemuseum.nl onder vermelding van Museumnacht, naam, aantal volwassenen/kinderen. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen.
Iedereen die meer wil weten over de Museumnacht kan een mail sturen naar info@airbornemuseum.nl of bellen naar (026) 333 77 10.

Met dank aan
De Museumnacht wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds, Ieders Museum (Erfgoed Gelderland), Vereniging Vrienden van Park Hartenstein, Dansschool Versteegh, War Department en vele vrijwilligers.

Airborne Museum Hartenstein
Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
T +31 (0) 26 333 77 10

www.airbornemuseum.nl | www.facebook.com/airbornemuseumhartenstein
C
AirborneFeelings
AirborneFeelingsTuesday, January 23rd, 2018 at 4:25am
Renovatie van Museum Hartenstein

Sarah Heijse, de directeur van het Airborne Museum ‘Hartenstein’, gaf vrijdag 19 januari j.l. inzicht in de renovatieplannen van het museum. Zo kon zij inzicht geven in de nieuwe kleuren van de buitenkant van het landhuis ‘Hartenstein’. (zie foto; okergeel en wit). “Hartenstein’ in oude luister, niet alleen van buiten, maar ook binnen op de beletage komen er aanpassingen. De huidige ‘hall of fame’ wordt omgetoverd in de “idylle van het verleden”, met bijbehorende aankleding. Hiermee wil het museum het verschil laten zien tussen de twee historisch kenmerken van het pand Hartenstein : idylle en oorlog.

Ook zal er in de toekomst meer van de collectie tot zijn recht kunnen komen en zal de Experience een upgrading krijgen. Deze miljoenen kostende operatie is o.a. fors ondersteund door het vfonds en Zabawas. De voorzitter van het vfonds , Robert Croll, deed een toezegging van EUR 750.000,=. Het vfonds geeft wel aan niet alleen ambitie te hebben als financier, maar dat de donatie ook inhoudelijk moet bijdragen aan hun visie over vrede, democratie en de internationale rechtsorde.
Trots kondigde Sarah Heijse nog aan dat op korte termijn de vijf Victoria Crosses (VC) naar het museum komen en dat is uniek. Deze medaille is in 1856 ingesteld voor extreme moed in gevechten en hier dus special van de betrokkenen bij de Slag om Arnhem. De namen van de VC dragers zijn: L/sgt J.D. Baskeyfield, Maj. R.H. Cain, Capt. L.E. Queripel, Lt.J. Grayburn en Flight Lt. L.D.S.A Lord.

Het museum verzorgt in 2020 een onthullende expositie over de ontstaansgeschiedenis van het wereldberoemde verhaal Waterschapsheuvel (Watership Down) van de Britse auteur Richard Adams. ,,Het is een verhaal dat Adams geschreven heeft op basis van wat hij mee heeft gemaakt tijdens de Slag om Arnhem'', vertelt directeur Sarah Heijse.
AirborneFeelings
AirborneFeelings heeft een link gedeeld.Monday, January 22nd, 2018 at 7:34am

Did you know that the Foundation Airborne Feelings does a lot more besides this website?

SAF releases one once a year the Airborne Special paper, but also the “Battle of Arnhem” map and of course, since 2015, the Market Garden Arnhem app. She is also the founder of the Facebook community page Airborne Feelings so you are always aware of what is going on.

[collage id=”collage_CoverherdrukSlagomArnhemkaart”]