Fietsroute: Driel – Arnhem –Schuytgraaf (19 km)

De route start op het Polenplein (Plac Polski) in Driel. Op het plein staat naast het Polenmonument ook het Sosabowski Memorial Appeal, dat door de 1e Britse Airborne Division aan de Polen is aangeboden Dit als dank voor hun moedige inzet. In de Katholieke Kerk tegenover het plein is het Informatiecentrum Driel-Polen te bezichtigen gegevens van de musea in de regio Arnhem die betrekking hebben op de operatie Market Garden.

Routebeschrijving

Fietsroutes over het slagveld van de Slag om Arnhem 25 km

Verschillende routes over het slagveld. De routes kunnen elk afzonderlijk gefietst worden. U komt langs plekken waar luchtlandingen hebben plaatsgevonden of waar stevig is gevochten, maar ook luisterplekken van de Liberation Route Europe ( met mobiel een stuk historie van WOII afluisteren). Musea, informatiecentra en monumenten langs de route die de moeite waard zijn om te bezoeken. Groot deel van de route gaat door de prachtige natuur.
U kunt bij verschillende punten starten: Ginkels hei (N224 Ede – Arnhem) restaurant Juffrouw Tok; Airborne Museum Oosterbeek Utrechtseweg 232, Oosterbeek); Informatiecentrum Slag om Arnhem (Rijnkade 155, Arnhem), Polenplein in Driel.
L: Links ; R: Rechts

Routebeschrijving

Liberation fietsroute 33 km

 

Deze fietsroute neemt je mee terug in de tijd. Bijvoorbeeld bij het informatiecentrum ‘Slag om Arnhem’ en het compleet vernieuwde Airborne Museum ‘Hartenstein’. In de ondergrondse ruimte in dit museum is een museale ‘Airborne Experience’ gebouwd waar je als bezoeker de strijd meemaakt alsof je er zelf onderdeel van uit maakt. Uniek in Europa! Verder leid deze fietsroute je langs verschillende luisterplekken die onderdeel zijn van de Liberation Route Arnhem Nijmegen. In Driel, Renkum en Oosterbeek kun je verhalen horen over de Slag om Arnhem.

Liberation fietsroute

Airborne route 35 km

Herdenking Ginkel

Airborne Route
Hoogtepunten van de landing van de Airborne troopers 1944. Fietsroute 151805 Fietsen in Ede

Website

Freedom Trail Arnhem

British airborne troops moving through a shell-damaged house in Oosterbeek near Arnhem during Operation 'Market Garden', 23 September 1944. BU 1121 Part of WAR OFFICE SECOND WORLD WAR OFFICIAL COLLECTION Army Film and Photographic Unit Smith D M (Sgt)

Freedom Trail Arnhem is een digitale wandeling door de Gelderse hoofdstad langs 36 locaties die in de oorlogsjaren 1940-1945 een rol speelden.De route is met trottoirtegels gemarkeerd en bij elke locatie ligt een speciale tegel, met daarop het Pegasus-symbool. Dit symbool is het logo van de 1e Britse Luchtlandingsdivisie, die in september 1944 de Rijnbrug probeerde te veroveren op de Duitsers.

Website

Brochure