Airborne Krant weer uit!

Na haar vakantie nam de burgemeester van de gemeente Renkum, Agnes Schaap, de Airborne Krant in ontvangst van Paul Tirion, de voorzitter van de stichting Airborne Feelings, september 1944. Vanaf volgende week worden de verschillende edities huis aan huis bezorgd. De editie van de gemeente Renkum / Overbetuwe wordt ook in de hele Airborne regio los verspreid  bij VVV’s, musea, hotels, enkele restaurants, campings en vakantieparken en in Oosterbeek ook bij Meyer & Siegers.

De burgemeester “is blij dat er weer een mooi exemplaar van de Airborne Krant op tafel ligt. Zeker met de 75e herdenkingen is het fijn een goed overzicht te hebben van alle activiteiten die rond het 75-jarig jubileum plaatsvinden.”

De Airborne Krant is al een traditie van ongeveer 10 jaar en is primair bedoeld om de vele activiteiten die rond de Airborne herdenkingen worden georganiseerd te bundelen en te publiceren. Naast de centrale  Airborne-agenda is er een breed scala aan artikelen over de periode van de Slag om Arnhem. Hiermee hoopt de stichting bij te dragen aan het levend houden van deze toch beroemde slag om de brug in Arnhem. Artikelen onder andere over: interview met de Commissaris van de Koning, nut en noodzaak van herdenken, nieuws van het Airborne Museum, 11 Lucht Mobiele Brigade, zweefvliegtuigen en hun rol tijdens de Slag om Arnhem en veel uitgebreide informatie wat er allemaal in september te doen is.

We moeten blijven beseffen dat vrede en democratie een groot goed is. Dit is door de bevrijders – vaak met hun leven – voor ons bevochten.

Vanaf 26 augustus worden de 7 edities huis aan huis verspreid (tenzij het huis een sticker heeft) in de gemeente Ede, Wageningen, Renkum/Overbetuwe, Arnhem, Lingewaard, Rheden / Rozendaal en Duiven/Westervoort. In totaal 201.000 exemplaren, dus een zeer groot bereik en daarboven nog de 15.000 losse exemplaren specifiek voor de toeristen.

Verder heeft Airborne Feelings dit jaar weer de gratis Informatiekaart Slag om Arnhem uitgegeven, zowel in een Nederlandse, als Engelse versie. De Engelse versie bevat ook een kort stukje over de Slag om Arnhem in het Pools en Duits.

Dit jaar is ook nog via de website een uitgebreide agenda te vinden met meer dan 80 items die betrekking hebben op 75 jaar Slag om Arnhem / Market Garden. Dit is ook van belang als de actualiteit nog tot aanpassingen of aanvullingen aanleiding geeft.

Op de foto: Paul Tirion, voorzitter van de Stichting Airborne Feelings, overhandigt de Airborne Krant aan de burgemeester van Renkum,  mevrouw Agnes Schaap.

Foto: Berry de Reus Fotografie

Scroll naar top