Arnhems Oorlogsmuseum

Arnhems Oorlogsmuseum

Arnhems Oorlogsmuseum

ARNHEMS OORLOGSMUSEUM 40-45
In 1994 werd in de voormalige dorpsschool van Schaarsbergen het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 geopend. Het biedt de bezoekers een uniek overzicht van krijgskundig materiaal, zoals voertuigen, wapens, uniformen en dergelijke. Maar ook van voorwerpen uit het heel nabije, dagelijkse leven. Van Sunlightzeep en Consi-sigaretten tot surrogaatkoffie en een ingenieus in een olieverfschilderij ingebouwd radiotoestel.

UNIEKE COLLECTIE
Het Arnhemse museum 40-45 geeft behalve een algemeen overzicht, vooral een zo nauwkeurig mogelijk beeld van wat er zich in Arnhem en omgeving in de oorlogsjaren heft afgespeeld. Het particuliere museum stelt zich ten doel om de herinnering aan deze belangrijke episode in de geschiedenis levend te houden en de – nog steeds groeiende – unieke collectie te bewaren voor het nageslacht.

TERUG IN DE TIJD
U waant zich in het museum werkelijk terug in de tijd. Diorama’s geven een bijzonder realistisch, tot in het detail kloppend beeld van scènes zoals die zich in de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld. Zo kunt u – om enkele voorbeelden te noemen – zien hoe ingenieus een Arnhemse familie een onderduikplek creëerde, is er een volledig ingerichte Duitse commandopost en bent u getuige van de plundering van Arnhem. Even uniek als de expositie zelf is trouwens de manier waarop u er kennis van kunt nemen. Want er staat altijd een medewerker van het museum klaar om u persoonlijk rond te leiden en al uw vragen te beantwoorden.

INFORMATIE
Het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 – waar trouwens ook een kleine winkel deel van uit maakt – is het gehele jaar door, behalve de maandagen, geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Laat van tevoren weten als u met een groep komt. Gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

ARNHEMS OORLOGSMUSEUM 40-45
Kemperbergerweg 780
Arnhem-Schaarsbergen
Tel 026-4420958

www.arnhemsoorlogsmuseum.com/

Scroll naar top