Rabobank ondersteunt Memorial bij Dreyeroord

De Rabobank Arnhem en omgeving geeft een donatie van € 2.500,–om het Memorial bij Dreyeroord te helpen realiseren. De voorzitter van de directie van de Rabobank Arnhem e/o overhandigde onlangs  aan de voorzitter van de stichting Airborne Feelings, september 1944, zowel de cheque, als een bos bloemen. Hiermee toon de Rabobank haar maatschappelijke betrokkenheid.

 Memorial

Het Memorial zal een eerbetoon zijn aan de 7th King’s Own Scottisch Borderers (7th KOSB) en de Glider Pilots die zwaar hebben gevochten bij Hotel Dreyeroord. Hoewel het hotel is afgebroken en wordt vervangen door een gelijkend pand (‘The White House’) uit de oorlogstijd, is het goed om deze plek mooi te markeren. De troepen die hier hebben gevochten zijn op 17 september 1944 per zweefvliegtuig (glider) geland bij Wolfheze. De ontwerpster heeft enkele symbolen in het ontwerp opgenomen, zoals  onder meer het andreaskruis, zit ook in de Schotse en Britse vlag verwerkt, en de badges van de 7th KOSB en van het Army Air Corps.

Crowdfunding

Graag doen wij een beroep op de lezer om realisatie mogelijk te maken door een donatie over te maken. Het gaat om de laatste loodjes van een paar duizend euro. Het is de bedoeling begin september 2019 (de 75e herdenking!) het Memorial te onthullen.

U kunt de donatie overboeken op de bankrekening t.n.v. Stichting Airborne Feelings, nummer: NL17RABO0102829837 onder vermelding van ‘De Airlanding’.  Bij voorbaat dank daarvoor!

Scroll naar top