Arnhem Oosterbeek War Cemetery

De Oorlogsbegraafplaats in Oosterbeek bevat de graven van hen die stierven tijdens Market Garden in september 1944 en de gevechten die daarna volgden in dit gebied. Er zijn nu 1680 Oorlogsgraven uit het Gemenebest, waarvan 245 niet geïdentificeerd zijn. Daarnaast zijn er 73 Poolse en drie Nederlandse Oorlogsgraven, almede drie graven van medewerkers van de Commonwealth War Graves Commission. De begraafplaats staat ook bekend als de Airborne Begraafplaats. Langs de graven lopende worden we geconfronteerd met het feit dat vele jonge mensen op zo’n jeugdige leeftijd hun kostbaarste bezit gegeven hadden namelijk hun leven. Het was een offer ter eer en glorie van hun Vaderland en voor de vrijheid van bevriende naties.

Meer informatie

Oorlogsgraven van het Gemenebest

Op de kleine Algemene Begraafplaats van Heteren rusten 21 militairen uit het Gemenebest. Twee van hen zijn niet geïdentificeerd.
Bron traces of war:

Meer informatie

Oorlogsgraven van het Gemenebest

 

Op het Britse erehof op de Algemene Begraafplaats Moscowa in Arnhem zijn 37 slachtoffers begraven.

Bron traces of war:

Meer informatie

Oorlogsgraven van het Gemenebest

De 10 graven van soldaten uit het Gemenebest liggen achteraan de Algemene Begraafplaats van Slijk-Ewijk in een door een heg afgezonderd erehofje.

De soldaten zijn gesneuveld tijdens gevechten in oktober 1944.

Meer informatie

Oorlogsgraf van het Gemenebest

Op het kerkhof achter de Protestante kerk in Driel, gemeente Heteren, is een oorlogsgraf van het Gemenebest.

Meer informatie

Mausoleum Ede

Het Mausoleum op de Paasberg, vlakbij het Gemeentehuis van Ede, kan beschouwd worden als een aparte oorlogsbegraafplaats omdat het niet is verbonden met een andere begraafplaats en er verzetslieden begraven liggen.

Op het mausoleum zijn 44 platen met de naam en de geboorte- en overlijdensdatum van verzetslieden uit Ede ingemetseld. 29 verzetslieden liggen hier ook daadwerkelijk begraven.

Meer informatie